ARCMŰVÉSZET
BEJELENTKEZÉS, MEGRENDELÉS: Tel: +36 20/9 772 888


WILD YAM - mexikói édesgyökér !

WILD YAM – mexikói édesgyökér !
Mi ez és honnan származik?
A Mexican Wild Yam egy értékes gyógynövény, mely egykor a fogamzásgátló hormonkészítmények egyedüli alapanyaga volt. A wild yam az USA keleti erdős területein honos. A gyökeréből kivonatot készítenek. Rokona, a Mexican wild yam ugyancsak gyógynövényként használatos hormonproblémák esetén, de vannak kínai rokon fajok is, melyeket szintén gyógyászati célokra használnak. A wild yam többek között a gyulladásokat is csökkenti és ellazítja az izmokat. Görcsoldó és gyenge hormonális hatással is rendelkezik.
1936-ban Japán kutatók néhány mexikói yamfajban felfedezték a glükozid szaponinokat. Ezekből szteroid szaponinokat lehet kivonni (elsősorban diosgenint). Ezek a kivonatok aztán progeszteronná alakulnak, mely a kortizontermelődés egyik közbenső eleme.
A diosgeninből kivont szteroid gyógyszerek a kortikoszteroidok, az orális kontraceptivek, az androgének és az ösztrogének. A yam mindazonáltal nem tartalmaz (a közhiedelemmel ellentétben) teljes értékű ösztrogént, vagy más hormonokat – ezek az anyagok többlépcsős gyártási folyamat eredményei.
Hogyan működik és milyen kutatások támasztják alá működését?
A fent említett japán tudósok felfedezései magyarázatul szolgálnak arra, hogy az elmúlt két évszázadban Amerikában miért kezelték sikerrel a yam segítségével a menstruációs panaszokat, petefészek-neuralgiát és görcsöket, és a menses valamint a szülés alatt előforduló egyéb problémákat. A wild yam stimulálja a petefészket, hogy kiegyensúlyozza a progeszteron és az ösztrogén arányát, így népszerű alternatívájává vált a szintetikus hormonoknak a PMS van menopauzás tünetek elszenvedői körében. Bár ezt kevés bizonyíték támasztja alá, a wild yamból készült krémek állítólag csökkentik a menstruációs görcsöket és irritációt, a menstruációval összefüggő láb-és hátpanaszokat, valamint a szülés utáni fájdalmakat. A krémek hatásosságába vetett hit a yam képzelt progeszterontalmának tudható be. Bár a yam tartalmaz diogestint, amiből laboratóriumi körülmények között lehet szintetizálni progeszteront, azonban az, hogy a szervezet is képes erre, erősen kétséges.
A világ egyes tájain a férfiak számára is használják szexuális frissítőként. A kínai gyógyászatban gyulladásgátlóként és görcsoldóként alkalmazzák. Így tehát izomfájdalmakra és ízületi panaszokra is alkalmazható.
Napjainkban a sportolók a Mexican wild yam-et gyulladáscsökkentésre és a fáradtság enyhítésére alkalmazzák. A Mexican wild yam DHEA prekurzorokat tartalmaz, és kimutatták, hogy a hormontermelést is szabályozza.
Ugyancsak ismert májra gyakorolt gyógyító hatása. A vér koleszterinszintjét, valamint a vérnyomást is csökkenti, így javítja a máj működésének hatékonyságát és csökkenti a rá háruló megterhelést.
A reumás arthritisz akut fázisában mikor intenzív a gyulladás, ugyancsak sikeresen alkalmazható.
A kínai gyógyászat szemszögéből nézve a wild yam megnöveli a „chi”, az életenergia áramlását, így az emésztőrendszeri panaszok gyógyítására is alkalmas. Ugyancsak hatásosnak tartották a gázképződés, az epehólyag fájdalmak, a hányinger, a csuklás, valamint a húgyúti problémák enyhítésére.
A wild yam krém, tabletta, kapszula, tinktúra és tea formájában is kapható. Vannak diosgenin tartalomra standardizált termékek is. A napi mennyiség annak a függvénye , hogy milyen formában fogyasztjuk, valamint hogy mi a gyártó ajánlása. A tablettás és tinktúrás kiszerelés étkezéssel együtt fogyasztandó, hogy csökkentsük a gyomorpanaszok és a hányinger előfordulásának valószínűségét.
Mivel a wild yam tartalmazza a potenciálisan toxikus dioscorint, fontos, hogy ne lépjük túl a napi adagolást. A wild yam kölcsönhatásba léphet a receptre kapható hormonkészítményekkel, pl. az ösztradiollal, így aki ilyeneket szed, az a wild yam fogyasztása előtt konzultáljon kezelőorvosával.

Javasolt naponta : - a krém használata mellre és a zsírpárnás helyekre
- és 2x1 kapszulaWild Yam krém !


A krém különleges hatékonyságának titka a wild yam-ben rejlik, hiszen azt Dél-Amerikában a természeti népek már nagyon rég óta alkalmazzák nőgyógyászati problémák kezelésére és megelőzésére.

A krém egy olyan fejlesztés, amely egy természetben előforduló növény hatóanyagával képes a petefészkünk által termelt progeszteronnal megegyező hatóanyagot bejuttatni és ezáltal az ösztrogén-progeszteron egyensúlyt helyreállítani.

A női testet két fontos nemi hormon szabályozza, az ösztrogén és a progeszteron.
E két hormon kapcsolata és egyensúlya határozza meg nőgyógyászati egészségünket.
Sok esetben a fogamzás, aztán pedig a terhesség megtartása is ezen egyensúlyon múlik.

Ösztrogén: Első számú női nemi hormon
• Petefészekben termelődik
• Zsírsejtekben raktározódik, szaporodik és nem ürül ki

Progeszteron:
• Ellensúlyozó hormon, az ösztrogén ellensúlyozója
• Petefészekben és kis mennyiségben a mellékvesékben termelődik

A mindennapjainkban előforduló környezeti mérgek, mesterséges vegyszerek tartalmazhatnak olyan hormon működést befolyásoló, káros anyagokat, melyek megemelhetik a természetes ösztrogén szintet.

Ilyenek pl:
Kőolaj származékok, öblítők – mosó és tisztítószerek, festékek, oldószerek, hígítók, lakkok, aceton, körömlakkok, hajfestékek, rovarirtók, permetszerek, gyomirtók, műanyagok, stb…

A megemelkedett ösztrogén szintet a progeszteron hivatott egyensúlyba hozni.
A legideálisabb természetes progeszteront alkalmazni, amely molekula szerkezete teljesen megegyezik a saját petefészkünk által termelt progeszteronnal.

A természetes progeszteront már évtizedekkel ezelőtt is alkalmazták injekció formájában.
Viszont a dermális módszerrel (krém )fájdalommentesen, egyszerűen és a legmagasabb hatékonysággal tudjuk visszajuttatni a szervezetbe, amely ott azonnal beépül és aktivizálódik.

Az ösztrogén dominancia tünetei és szindrómái:

• Mellcsomók (jóindulatú fibrociszták), mellfeszülés, mellrák
• Méh miómák, méhnyakrák,
• Pajzsmirigy elégtelenség / ALUL VAGY TÚLMŰKÖDÉS/
• Alacsony libidó
• Depresszió, ingerlékenység, idegesség vagy nyugtalanság
• Súlygyarapodás, kifejezetten hason, csípőn és combokon
• Epehólyag betegségei
• Migrén, krónikus fejfájás
• Vérrög képződés (trombózis, embólia, agyvérzés)
• Meddőség vagy vetélés
• Alvászavar,
• Memória zavar (rövidtávú)
• Hangulatváltozások
• Csontritkulás (menopauza előtti csontsűrűség veszteség is)
• Lassú anyagcsere
• Folyadék visszatartás (ödéma)
• Menstruáció minden típusú zavara, barnázás , pecsételő vérzés stb.
• Korai menopauza
• Endometriozis

A krémnek mellékhatása nincs, használata veszélytelen !


Bioorganikus - WILD YAM !

Wild yam kapszula !


WILD YAM (Mexicói édesgyökér)
- Összhangot teremt, élénkítő, vitalizáló, fiatalító hatású természetes készítmény!

Normalizálja a női nemi hormonok (ösztrogén-progeszteron) szintjét.
súlycsökkentő hatású, fogyókúra esetén is használható
Szabályozza a hormonok mennyiségét úgy a nőknél, mint a férfiaknál.

Lassítja az öregedési folyamatokat.
Ajánlott a cukorbetegeknek,mivel részt vesz a metabolikusfolyamatban.
Szabályozza a glükóz mennyiségét a vérben és ez által késlelteti a szövetek elöregedését.
Erősíti az immunrendszert, növeli a fehérvérsejtek aktivitását.
Pozitív hatása van a szexuális funkciókra.
Tanácsos a klimax időszakra, enyhíti a fejfájást, moderálja az idegességet, csökkenti a fáradtságot.
Segít a vérzési rendellenesség esetén.
Pozitív hatása van a krónikus fáradtságra.

JAVASOLT ADAGOLÁS
1 - 2 kapszula 2× naponta (étkezés közben)
ÖSSZETÉTEL: Wild Yam (405mg).
www.arcmuveszet.hu